PGA TOUR headquarters / Foster + Partner

0
10
PGA TOUR headquarters / Foster + Partner

PGA TOUR headquarters / Foster + Partner

© Chuck Choi

© Chuck Choi© Chuck Choi© Chuck Choi© Chuck Choi+ 21

share

share

Or

https://www.archdaily.com/964094/pga-tour-headquarters-foster-plus-partners
© Chuck Choi© Chuck Choi

Text description of the architects. Amidst the stunning natural wetlands of TPC Sawgrass, the PGA TOUR’s new global home in Ponte Vedra Beach, Florida has officially opened. For the first time, the building brings the entire organization under one roof and offers an innovative vision for a workplace in a post-pandemic world. The design, geared towards health and wellbeing, blurs the lines between the lush landscape and the interiors with shaded outdoor terraces and lavish amenities that enable new ways of working and collaborating.

© Chuck Choi© Chuck Choi

Nature plays a key role in the design that incorporates the principles of biophilia – an inherent human bond with nature – which has been shown to improve employee wellbeing and the quality of the workplace. The focus was on creating a rich experience throughout the building, improving the connection with the surrounding landscape and flooding the building with natural light and fresh air.

Location map Location map© Chuck Choi© Chuck ChoiFloor plan level 1 Floor plan level 1

The low three-story building is embedded in the green landscape and surrounded by a newly created lake that defines a dramatic arrival experience. The floor slabs are halved by an atrium that extends the entire length of the building – the social heart of the building for company-wide events. The atrium is lined with flexible formal and informal meeting rooms and generous amenities for staff. The bay windows, which consist of two parts of the building, are connected by 20-meter-wide bridges, which encourage casual encounters and allow informal get-togethers at the edges without hindering the flow of people.

© Chuck Choi© Chuck Choi

A large central staircase leading down the central atrium creates a dynamic spatial and visual flow between successive levels. On the wide terraces along the atrium and at the far ends of the building on the upper floors, there are flexible workplaces to support an increasingly mobile workforce. Overlooking the lush landscape around the golf course, there is a new employee café and fitness studio at the west end of the building on the ground floor, creating a new social focus for employees.

© Chuck Choi© Chuck ChoiNorth side viewNorth side view© Chuck Choi© Chuck Choi

The glazed facades and the atrium fill the building with natural light and also allow a panoramic view of the surrounding landscape. The building’s raised floor is designed to future proof the building with the flexibility to change the internal configuration over time. The design uses a simple and understated palette of materials that serve as the backdrop for a vibrant and energetic workplace.

© Chuck Choi© Chuck Choi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here